Arvoisat lukijat ja seuraajat,
Mitkä olivat TOP‑5 luetuimmat jutut ja sivut WDG:n nettisivuilla vuonna 2019?
Lokakuussa 2018 WWW-sivustot muutettiin skaalautuvaksi eri päätelaitteilla eli ei ole väliä onko katselukulma puhelimella pystyyn vai tabletilla vaakaan. Tai sitten isommalla tai pienemmällä näytöllä skaalattuna – joko vaakaan tai pystyyn.
Yhteenvetoa 1 – 12 / 2019
Mobiilikäyttö on se mitä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin ja silloin kävijöistä 90 % tulee puhelimella. Tabletin käyttö on vähäistä ja arkiaikaan, arkipäivinä käydään tietokoneella WDG:n nettisivuilla. Jakauma tammikuu – joulukuu 2019 osalta on seuraava, aikavälillä 1.1. – 26.12.2019:
- puhelin 65 %
- tietokone 31 %
- tabletti 4 %
Käyttö painottuu iltoihin ja erityisesti viikonloppuisin puhelimella käyttö siis yli 90 %. Ja sitä vartenhan sivut tehtykin, eikö vaan?
TOP‑5 artikkelit vuonna 2019
Artikkelien luku jakaantui tasaisemmin ja otteluennakot ja pelaajajulkistukset mitä luetaan. Linnoitus Open 2019 oli selvästi eniten luettu artikkeli ja sen jälkeen sijoilla 2–5 luetuinta juttua olivat:
- Linnoitus Open 2019
- Open ratakartta ja väyläkuvaukset (siivottu pois, linkkiä ei ole enää olemassa)
- Linnoitus Openin ilmoittautuminen lähestyy
- Hallikisat Huhtarissa 23.2.
- WDG:n uutiset julkaistu!
TOP‑5 sivut vuonna 2019
aivan ylivoimaisesti pääsivusto tietenkin sivusto ja muut seurasivat perässä.
- löytökiekot
- tapahtumat
- Huhtiniemen frisbeegolfrata (siivottu pois, ei ole linkkiä enää mutta lue tarkemmin tästä infosta taustaa)
- Linnoitus Open 2019
- Myllymäen frisbeegolfrata
- Playoff with Perkins & Conrad Myllymäen radalla
Kuten tilastosta näkyy, se materiaali joka päivittyy tai on sillä hetkellä ajankohtaista on lukukerroissa yleisin. Nyt nousua tekee Linnoitus Open 2020 infot ja seuraavat talvella tulevat tapahtumat.
Mitä vuonna 2020?
Muutamia muutoksia tehdään tammikuussa 2020 joissa otetaan huomioon pari uusinta puhelinmallia Applen ja Androidin suunnalta ja muutetaan kalenterin ulkoasua.
Tästä jatketaan. Oikein hyvää kevään 2020 pelikautta ja ota yhteyttä, rohkeasti ja kerro jos jotain ideoita tulee mieleen.
terveisin #24, Japa / WebMaster
PS: osaatko jo kaikki säännöt?
Frisbeegolfin säännöt ja kilpailuopas
Hukkasin kiekon, mistä voi kysellä?
Tästä löydät tarkempaa tietoa löytökiekoista.
Säännöt ja ohjeet
Millaisia sääntöjä ja ohjeita on frisbeegolfissa? Lue tarkemmin WDG:n osalta tästä linkistä.
Mikä on Team WDG?
Team WDG on nuorista koottu edustusjoukkue ja sen kuulumisia voit seurata Team WDG linkistä.
Kuka voi osallistua viikkokisoihin?
Kaikki rohkeasti mukaan viikkokisoihin. Sinun ei tarvitse olla seuran jäsen.
Tule oppimaan ja tutustumaan lajiin! Tässä porukassa on aina tilaa!
Voit lukea tarkemmin kilpailukalenteri:
Mikä Frisbeegolf?
Frisbeegolf on urheilulaji, jonka perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa: Tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuloksen saanut voittaa.
Kiekkogolfrata koostuu väylistä, joiden pelaaminen aloitetaan avauspaikalta eli tiiltä, ja ne päättyvät maalikoriin. Kiekkogolfradat ovat tyypillisesti 9- tai 18-väyläisiä. Radat ovat tyypillisesti puustoisilla alueilla, joissa on vaihteleva maasto, joka tarjoaa luonnollisia esteitä kiekon lentoradalle. Nämä esteet ovat olennainen osa peliä, joten pelaajien ei tule muuttaa näitä esteitä vähentääkseen väylän haastavuutta. Pelaaminen lähes kaikilla radoilla on ilmaista.
Käytettävät välineet, eli Kiekot: halkaisija on 21–22 senttimetriä ja paino 150–180 grammaa. Frisbeegolfkiekot voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri ryhmään: draiverit eli oikein heitettynä pitkälle lentävät kiekot, lähestymiskiekot sekä lyhyisiin heittoihin ja lähipeliin käytettävät putterit. Välineitä saa urheilu liikkeistä, suurimmista marketeista ja nettikaupoista.
Frisbeegolfin tavallisimmat heitot ovat rysty- ja kämmenheitto. Rystyheitossa heittokäsi lähtee takaa, heittokäden kylki osoittaa heittosuuntaan ja heittokäsi tuodaan eteen läheltä kehoa ja koko vartaloa kiertäen. Heiton voimanlähteenä on koko vartalo. Rystyheitossa käden liikkeen sanotaan muistuttavan ruohonleikkurin tai perämoottorin käynnistämistä. Kämmenheitto muistuttaa hieman tenniksen kämmenlyöntiä, mutta kyynärpää ei ole suorana. Voima kämmenheittoon tulee ranteesta ja sormista.
Selvästi suurin osa lajin huippupelaajista tulee Yhdysvalloista. Euroopan maista lajin kehitys on pisimmällä Suomessa ja Ruotsissa. Näiden jälkeen tulevat muut Pohjoismaat, Iso-Britannia ja läntisen Keski-Euroopan maat. Lajin kansainvälinen kattojärjestö on Professional Disc Golf Association (PDGA).
Frisbeegolf on jo monena vuotena ollut suurimpia kasvavia liikuntamuotoja Suomessa ja ratoja on jo yli 660.
Laji sopii vauvasta vaarin!