Willimiehen Disc Golf ry:n seuranmestaruus ratkotiin 9.-10.9. pitkän kaavan kautta!

Historian ensimmäisen kerran kilpailu oli kaksipäiväinen ja kolmen kierroksen mittainen. 89 rokeaa kilpailijaa kahdessa lohkossa ja viidessä sarjassa lähti testaamaan kuntoaan ja mittelemään kiertopalkinnoista! Lauantaina molemmat lohkot heittivät yhden kierroksen Myllymäen radalla ja yhden kierroksen Ravikankaan radalla. Sunnuntaina kilpailu huipentui kuvan kauniilla Lappeenrannan linnoituksen valleilla golflähdöin.

A-lohkossa pelanneet avoin ja naiset aloittivat kilpailun lauantaina Ravikankaan radalta. Avoimessa sarjassa kovimmasta kierroksesta vastasi Kasperi Kivimäki -8 tuloksessa. Johtajan takana kilpailu oli hyvin tasaista, sillä toista sijaa tuloksella -5 jakoi 8 kilpailijaa. Naisissa kovimmasta tuloksesta, +5, vastasivat Nea Vahter ja Pinja Kumpulainen. Kolmatta sijaa piti hallussaan Niina Ryhänen tuloksessa +12. Samaan aikaan B-lohkossa pelanneet juniorit ja masterit tarpoivat Myllymäen metsiä. Junioreissa tilanne pysyi hyvin tasaisena eikä kärki päässyt karkaamaan. Johtopaikka kierroksen jälkeen oli Juho Parkkosella tuloksella -3 ja toista sijaa jakoivat Leevi Kylliäinen ja Jussi Hagman tuloksella -2. Mastereissa kärkitulos, -3, oli Jani Riihelän käsialaa. Perässä tulivat Juha Kaksonen (-1) ja Tomi Juvonen (0). Naismastereissa kärkitaistelu oli tiukkaa ja kovimman kierroksen, +19, heitti Anni Nuppunen. Satu Kärnä oli hyvin iskuetäisyydellä heitettyään kierrostuloksen +20. Kolmatta sijaa jakoivat Susanna Rusakko ja Maria Vesterinen tuloksella +30.

Iltapäivän koitteessa vaihdettiin radat päittäin ja suunnattiin toiselle kierrokselle. Myllymäen kierroksen jälkeen avoimen sarjan tasaisuus oli jo osittain kadonnut. Kärjestä kierrokselle lähtenyt Kivimäki putosi kolmannelle pelattuaan -1 kierroksen (yhteistulos -9). Kärkipaikkaa jakoivat -6 kierroksen pelanneet Eetu Enkovaara ja edellisvuoden mestaruutta puolustanut Aatu Ihalainen (yhteistulos -11). Naisten sarjassa Kumpulainen sai eroa aikaiseksi ja johti kilpailua yötauolle mentäessä 10 heitolla (+21). Perässä tulivat Vahter (+31) ja Ryhänen (+32). B-lohkossa tilanne oli toisen kierroksen jälkeen huomattavasti tasaisempi. Junioreissa kärkipaikka vaihtui ja sen otti haltuunsa Hagman (-9). Heiton päässä takana vaanii Kylliäinen (-8) ja kolmannen paikan otti haltuunsa Atte Lehtinen (-7). Kovimmasta noususta vastasi uuden rataennätyksen (-9) heittänyt Elmeri Noppa. Mastereissa kärkimies putosi ja kärkipaikkaa jakoivat Kaksonen ja Juvonen tuloksella -3. Kolmannelle sijalle nousi Antti Kymäläinen ollen hyvällä iskuetäisyydellä (-1). Naismastereissa kärki piti pintansa ja Nuppunen (+30) pääsee seuraavana aamuna puolustamaan johtoaan ennen Kärnää (+32) ja Rusakkoa (+41). Kaikki sarjat ovat siis vielä täysin auki, kun siirrytään linnoituksen valleille.

Sunnuntaiaamu valkeni ja pelaajien päänvaivaksi oli saapunut hyvinkin kova ja puuskittainen tuuli. Kiekko- ja heittovalintojen tärkeys korostui näissä olosuhteissa. Myös edeltävän päivän 2 kisakierrosta painoi jaloissa, kun pelaajat liikkuivat Linnoituksen valleja ylös ja alas.

Naismastereissa sijoitukset pysyivät ja Anni Nuppunen nappasi voiton tuloksella +40. Mastereissa vahvin aamukahvi oli Juvosella, joka pelasi sarjan hot roundin (-5) ja nappasi voiton tuloksella -8. Perässä maaliin tulivat Kaksonen (-3) ja Kymäläinen (-2). Seuraavaksi maaliin saapuivat juniorit. Kärkikaksikon Hagman - Kylliäinen kierrokset eivät riittäneet, kun Lehtinen vaihtoi isomman vaihteen ja suuntasi voittoon tuloksella -16 koko päivän hot roundin (-9) myötä. Naismastereiden tapaan myös naiset pitivät sijoituksensa, joten korkeimmalle korokkeelle nousi Kumpulainen tuloksella +34. Avoimessa Enkovaaran ja Ihalaisen hieman heikommat kierrokset eivät riittäneet, kun Kivimäki otti kärkipaikan taas haltuunsa ja tuuletti voittoa tuloksella -16.

Kisan jälkeen Lehtinen ja Kivimäki olivat tasatuloksessa, joten koko seuran mestaria lähdettiin selvittämään jatkoväylille. Jo toisella jatkoväylällä Lehtinen laittoi pelin poikki ja täten nappasi myös puisen kiekon mukaansa vuodeksi!